MARCO LAGAS

“Mijn doel is mij studenten te inspireren hun fysieke en mentale grenzen te verkennen met Yin en/of Yang yoga."


Uitdaging, kracht en adem (Yang) en rust, stilte en totale ontspanning (Yin) staan centraal tijdens de lessen van Marco Lagas.

Marco werd in 2014 gegrepen door de Flow van Vinyasa Yoga.


“Door regelmatig yoga lessen te volgen, merkte ik dat dit een balans in mijn dagelijkse leven bracht. Ik ben mij gaan verdiepen in de achtergrond van Vinyasa Flow en ontdekte de lessen van Johan Noorloos. Johan motiveerde mij de Teacher Training Vinyasa Flow Yoga (200 RYS) te volgen.

Nadat ik mij meer als docent had ontwikkeld koos ik ook voor de rustige kant van yoga. Ik besloot een Teacher Training “Yin Yoga” (200 RYS) van Skadi van Paasschen te volgen bij de “Nieuwe Yoga School van Johan Noorloos. Door de combinatie van beide kan ik op maat een les verzorgen.

Yang, maar ook Yin
Yang en Yin kunnen niet zonder elkaar. Yang is de mannelijke kant van yoga; adem, kracht en lengte zoeken in de spieren. Yin is de vrouwelijke kant van yoga; stilte en lang in een houding zitten, waardoor de rek in het bindweefsel wordt opgezocht. Beide yoga stijlen hebben hun eigen unieke voordelen.

Vinyasa Flow Yoga

Vinyasa Flow Yoga is een yang stijl. Met aandacht voor het verbinden van ademhaling aan beweging en het zoeken van lengte in je spieren. Meditatie in beweging.

YIn Yoga
Aandacht voor het ontspannen van al je spieren. Op zoek naar je bindweefsel door de stilte in een pose te brengen. Door het stimuleren van het bindweefsel gaat de Chi (levensenergie) weer stromen. Gedachten geven disbalans en stilte balans.

Een les volgen bij Marco
Mijn doel is mijn studenten te inspireren hun fysieke en mentale grenzen te verkennen en te verleggen door middel van Yin of Yang. Niet alleen door gebruik te maken van stilte, maar ook in de flow met muziek. De ademhaling staat bij mij centraal en de yoga mat wordt in mijn lessen gebruikt als een metafoor voor het leven zelf. Zo worden mijn studenten voortdurend gewezen op het leren voelen van grenzen en leren zij hier beter mee om te gaan.