LEONIE SLOND

Mijn naam is Leonie, ik ben 39 jaar oud en heb een achtergrond in marketing & communicatie.
Na mijn studie verhuisde ik direct naar Wenen, Oostenrijk, waar ik de eerst jaren van mijn werk carrière verbleven ben.

Het was in deze stad, dat ik voor het eerst actief in aanraking kwam met Ashtanga Yoga, wat daar toen “power yoga” werd genoemd.
Ik raakte op dat moment al zo onder de indruk van wat deze vorm van intensieve beweging en stretch met mij deed, maar was mij niet bewust waarom en hoe het werkte.

Door omstandigheden ben ik weggedreven van yoga en ben mij intensief met ander vormen van sport bezig gaan houden en geloof al jaren heilig in intensieve fysieke vormen van lichaamsinspanning en de effecten ervan op lichaam en geest.

Een aantal jaren geleden ben ik op zoek gegaan naar iets dat mij meer evenwicht in het leven zou brengen naast mijn werk en prive bezigheden. Ik zocht meer balans, fysiek maar ook emotioneel. Alle vormen van sport die ik bedreef bleken niet voldoende. Na een korte zoektocht en het volgen van verschillende soorten yoga lessen kwam ik wederom bij de Ashtanga Vinyasa terecht.

Dit is de vorm die bij mijn persoon en lichaam past. Ik voelde wederom de effecten op mijn fysieke en emotionele gesteldheid.
Aangezien ik meer verdieping zocht en inmiddels ervaringen had opgedaan met lesgeven, besloot ik een Ashtanga Teacher Training te volgen bij Brian Cooper uit de UK.

Inmiddels heb ik ook een kinder yoga opleiding gevolgd bij Helen Purperhart. Deze twee verschillende vormen van yoga lessen geven mij de uitdaging van het aan de ene kant werken met een systeem en aan de ander kant werken met een vrije, creatieve vorm. In beide vormen is er meer dan alleen maar asana’s.
Het is mijn wens, in mijn lessen iets mee te geven van de ervaring door inspanning ontspanning maar ook innerlijke kracht en gronding te vinden.

Ashtanga staat bekend als een intensieve vorm van Yoga. Mijn missie is, mensen te laten ervaren dat Ashtanga krachtig maar tegelijkertijd ook zacht kan zijn. Ik geloof dat je op deze manier de maximale effecten, zowel fysiek als mentaal, van de yoga asana’s kunt bereiken.