JACQUELINE CINO

“Wisdom is knowing I am nothing,
Love is knowing I am everything,
and between the two my life moves.”
― Nisargadatta Maharaj ―

Sinds 2006 beoefen ik als toegewijde student yoga. De krachtige practice van ashtanga vinyasa yoga breng ik in balans met yinyoga en meditatie. Naarmate ik ouder word, merk ik dat mijn beoefening van ashtanga vinyasa yoga zachter en meditatiever wordt.

In 2009 heb ik mijn eerste yoga teacher training gevolgd. Sinds 2012 studeer ik bij Sarah en Ty Powers. In hun opleiding Insight Yoga komt alles wat yoga voor mij betekent samen: aandacht voor het lichaam, het hart, de geest en de relatie met mijzelf en met andere mensen.

Toen in december 2015 mijn man onverwachts overleed, merkte ik pas echt wat een geschenk het is een yoga-beoefenaar te zijn. Yoga heeft mij ongelooflijk geholpen in het verwerken van mijn verdriet. Nu wil ik met anderen delen wat een prachtige steun yoga kan zijn in het leven, om beter te leren omgaan met de dagelijkse stress van het leven en als een reddingsboei als het leven tegenzit.

Opleidingen
• 2009-2010 Yogamoves, Vinyasa Ashtanga Yoga Teachertraining Yoga Alliance RYT 300 uur
• 2012-heden Insight Yoga Institute, Insight Yoga Training Program Yoga Alliance RYT 500 uur met Sarah en Ty Powers
• Voorjaar 2013 Delight Yoga, Anatomie voor Yin Yoga teacher training Yoga Alliance RYT 50 uur met José de Groot
• Oktober 2014-mei 2015 Delight Yoga, The Path of Astanga Yoga, een verdieping van the Primary Series 100 uur met Claudia Pradella
• September 2016-juni 2017 Yogagarden, Yoga Teacher Training III (yin yoga and chakra studies) 200 uur met Anat Geiger en Marcel Van de Vis Heil
• April-mei 2017 Svastha Yoga Therapy, module 4: Pranayama, Ayurveda, Neurological/Digestive/ Hormonal/Immune systems