ELKIE JORDANS
Even voorstellen

MIJN YOGA PAD:

Zo’n 20 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met Ashtanga Yoga en het heeft me nooit meer losgelaten. Met name de fysieke uitdaging trok me in eerste instantie aan. Maar naarmate ik vaker yoga beoefende ontdekte ik het prachtige pad naar binnen toe. Het wordt werkelijk een “meditation in motion”. Het brengt me naast een soepel en sterk lijf, ook helderheid en rust. En hoe verder ik kom op het yoga pad, hoe meer ik inzie dat er nog zoveel meer is om te ontdekken. Ashtanga Yoga blijft mijn allerbeste vriend om op alle aspecten van het leven dieper te gaan en verder te komen. We zijn nooit uitgeleerd.
De inspiratie om les te geven kwam toen ik een aantal jaren geleden heel spontaan een les overnam omdat de yoga docent niet kon komen. Iedereen was zo dankbaar en enthousiast dat ik begreep dat de tijd rijp was om de yoga tradtitie te gaan doorgeven. Ik heb met succes een Ashtanga Yoga docenten opleiding afgerond en blijf me verdiepen door het volgen van workshops met senior teachers. Sinds een aantal jaren geef ik nu les.

Voor mijn lessen kan ik niet anders dan uitgaan van mijn eigen beoefening en passie voor deze bijzondere, klassieke yogastijl. “Practice and all is coming” zei de guru van Ashtanga Yoga, Patthabi Jois, al. En dat geldt voor iedereen! Geen lijf te stijf of te oud om (Ashtanga) Yoga te beoefenen. Het is en blijft voor iedereen een uitdaging, zowel voor beginners die niet bij hun tenen kunnen als vergevorderden die hun benen in hun nek kunnen leggen. Die uitdaging gaat veel verder dan alleen het fysieke aspect. Yoga brengt je tot je ware zelf en geeft je een heldere, kalme geest. Iets dat we in onze snelle westere maatschappij zo ontzettend nodig hebben.

Ik neem je graag mee op dit prachtige pad en hoop dat je net zo geinspireerd raakt als ik, toen ik 20 jaar geleden voor het allereerst op mijn mat stond om aan mijn allereerste zonnegroet te beginnen.
Namaste!
Elkie.