Jolande Hofland
gediplomeerd Medisch Pedicure
MEDISCH PEDICURE

"Op een verzorgde voet sta je goed!"

26 afzonderlijke botten, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen, onze voeten vormen als het ware het fundament van je lichaam. Ieder deel van je lichaam verdient aandacht, zo ook jouw voeten. Of je nu vrouw of man bent, jong of oud, iedereen heeft baat bij goede voetverzorging. Wist je dat je bij pijnlijke voeten een verkeerde houding kunt gaan aannemen, waardoor je rug- en nekklachten kunt krijgen? Wacht daarom niet tot je last krijgt van ongemakken zoals eelt, likdoorns, kloven, ingroeiende nagels, laat je voeten regelmatig vakkundig verzorgen door een (medisch) pedicure.
Mijn naam is Jolanda Hofland. Nadat ik circa 20 jaar werkzaam was als o.a. Hoofd Bedrijfsbureau bij de “Anders Lezen Bibliotheek”, verloor ik na een reorganisatie mijn baan. Geïnspireerd door mijn 80-jarige moeder, die er als pedicure nog met veel plezier een bescheiden klantenkring op na hield, besloot ik de pedicureopleiding te gaan volgen. Na de basisopleiding was ik zo enthousiast dat ik aansluitend aan de opleiding medisch pedicure bij Instituut Dangremond begon. Medio 2013 mocht ik mijzelf gediplomeerd Medisch Pedicure noemen en richtte mijn eigen praktijk 4feet&more op.
Het verzorgende en uiterlijke element in combinatie met meer lichaamsbewustzijn, creativiteit en een holistische benadering ervaar ik als bijzonder en heilzaam in voetverzorging.
Eerlijk advies, aandacht en goede producten maakt je bewust van goede voetzorg.
Ik ben er van overtuigd dat zelfzorg, een gezonde leefstijl en juiste producten een positieve bijdrage leveren aan gezonde, verzorgde voeten en nagels.

Als Medisch pedicure behandel ik alle voorkomende voetproblemen. Voor complexe voet- en nagelaandoeningen beschik ik over de allernieuwste technieken, zoals Arkada techniek, dè oplossing bij ingroeiende nagels. En PACT therapie, een effectieve behandeling van schimmelnagels.
Toe aan een geluksmomentje voor lichaam en geest?
Gun jezelf eens een van de Cosmetische- , Health behandelingen of ontspannen Voetreflexmassage.
Natuurlijk wil het oog wil ook wat ;-)
Zet dan de puntjes op de 'í' met een vrolijk kleurtje (gel)nagellak of een chique French pedicure (mooi wit randje).

De praktijk is aangesloten bij de Brancheorganisatie voor pedicures Provoet en geregistreerd in het Kwaliteitsregister van Procert.
Om optimale behandeling te garanderen investeer ik constant in kennis en scholing.

BEHANDELINGEN EN TARIEVEN

Pedicure Compleet 45 minuten € 32,50
Quick Pedicure 30 minuten € 25,--
Cosmetisch & Health*
Relax Your Feet 45 minuten € 35,--
Hamam Feet Spa Ritual 45 minuten € 39,50
Magnesium Treatment 45 minuten € 39,50
Detox Footh Bath 45 minuten € 39,50
Voet- en onderbeenmassage 30 minuten € 30,--
Voetreflexmassage 45 minuten € 39,50
Thaise Voetreflexmassage 60 minuten € 50,--
French Pedicure 30 minuten € 30,--

Spa Moments**
Voetbad 15 minuten € 7,50
Scrub 10 minuten € 7,50
Pakking 20 minuten € 10,--
Crème masker 20 minuten € 10,--
Voet- en onderbeenmassage 10 minuten € 12,50

Specials
Arkada techniek 60 minuten € 65,--
Teennagelreparatie 30 minuten € 20,--
PACT- therapie
Aantal behandelingen en prijs is afhankelijk van het aantal geïnfecteerde nagels en de mate van infectie
Intake & advies schimmelnagelbehandeling 30 minuten € 30,--

*Combi- voordeel
Ontvang € 5, -- korting bij een pedicure behandeling i.c.m. een Cosmetisch of Health behandeling
** Alleen i.c.m. een pedicurebehandeling


Beschrijving behandelingen
Pedicure Compleet
Een complete voetbehandeling begint met het knippen en vijlen van de nagels. Daarna het verwijderen van overtollig eelt en likdoorns, behandeling van kloven, dun slijpen van verdikte nagels en behandeling van licht ingroeiende nagels. De behandeling eindigt met het inmasseren van een verzorgende voetcrème.
Quick pedicure
• Knippen, vijlen en polijsten van “gezonde nagels”
• Lichte eeltvorming verwijderen
• Inmasseren van verzorgende voetcrème

Relax Your Feet
Een heerlijke verwenbehandeling uitgevoerd met natuurlijke producten Italiaanse merk La Crèmerie
• Anti stress voetbad met etherische olie
• Verzachtende scrub op basis van dode zeezout, verwijdert de dode huidcellen
• Voetmasker, stimuleert de bloedcirculatie, reinigt en verzorgt de huid
• Voet- en onderbeenmassage

Hamam Feet Spa Ritual

Hamam is afgeleid van het Arabische "Hama" wat heetwaterbron betekend.
Dit oeroude badritueel is vertaald naar een weldadige behandeling voor voet- en onderbenen
Allereerst worden met warme kompresdoeken de poriën geopend, een milde scrub met de originele "kese"(scrubhandschoen van grof geweven zijde) verwijdert de dode huidcellen.
Met een traditionele zeepzak wordt een dikke schuimlaag van olijfzeep gemaakt waarmee voeten en onderbenen worden gemasseerd. Vervolgens een rhassoulpakking met een ontgiftende werking en een ontspannende oliemassage.
Met zorg zijn voor deze behandeling Hamamproducten op natuurlijke basis van Strictly Puur geselecteerd.

Magnesium Treatment
Magnesium draagt bij aan ontspanning en balans en wordt niet voor niets het anti-stress mineraal genoemd. Een goed magnesiumgehalte in het lichaam is de basis voor een goede gezondheid. Veel mensen hebben een tekort aan magnesium. Magnesium wordt snel en effectief transdermaal (via de huid) opgenomen.
De behandeling bestaat uit:
• Voetbad met magnesiumvlokken
• Pakking voet- en onderbenen van magnesiumgel
• Voet- en onderbeenmassage met magnesiumolie
De behandeling brengt een diepe ontspanning en herstel van de spieren teweeg. Een lichte tinteling en een warm gevoel zijn normaal en duiden erop dat het magnesium wordt opgenomen. Biedt verlichting van stress, verbetering van slaap en concentratievermogen, verlichting van spierkrampen

Detox Footh Bath
Detoxen ofwel ontgiften is heilzaam voor bijna iedereen.
De Bentlon detoxer stimuleert het lichaam om zelf te gaan ontgiften en afvalstoffen uit te scheiden. Voor het ontgiften wordt een elektrolyt in een voetbad gelegd, waardoor het water wordt geïoniseerd. Hierdoor ontstaan trillingen die overgebracht worden naar alle lichaamscellen. In het water ontstaat de detox (ontgifting) van het lichaam, hetgeen zichtbaar is als neerslag, schuim en verkleuringen in het water. Hierdoor wordt zichtbaar welke organen het meest ontgiften. De rest van de afvalstoffen wordt via de organen gezuiverd en het lichaam uitgewerkt.
De behandeling bestaat uit:
• Reinigen en scrubben van de voeten
• Detox voetbad
• Verzorgende voetcrème
• “Uitlezen” voetbad
Effect van de behandeling:
• Een fitter en vitaler gevoel
• Verlichting van menstruatieklachten
• Beter slapen
• Betere stofwisseling
• Meer weerstand
• Zuivering van het bloed
• Beter functioneren van de lever
• Betere maagdarm functie zoals een verbeterde stoelgang
• Betere zuurgraad van het lichaam (Bij een te lage pH waarde kunnen klachten ontstaan zoals darmklachten, slaapstoornissen en depressie)
• Verwijdering van overtollige vrije radicalen (Vrije radicalen zijn deeltjes die helpen bij het afweersysteem om ziekteverwekkers en andere "indringers" buiten te houden. Ze kunnen individueel nuttig zijn, maar als er te veel van zijn, richten ze schade aan.)
• Zachtere voeten
Het beste resultaat wordt verkregen d.m.v. een kuur van 6x. Tussen twee behandelingen dient minimaal 48 uur te zitten ter voorkoming van overstimulatie

Voet- en onderbeenmassage
Een voet- en onderbeenmassage geeft ontspanning in het hele lichaam. Het zorgt voor een goede doorbloeding en stimuleert de energiestromen in het lichaam. Een voetmassage geeft rust en laat je even stilstaan bij jezelf.

Voetreflexmassage
Reflexzone staat voor weerspiegeling van een deel van het lichaam in een ander deel van het lichaam, in dit geval de voet. Door het masseren van drukpunten in deze zones wordt de doorstroming van energie naar die organen en zenuwen bevorderd. Het zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd, blokkades worden opgeheven en het lichaam hervindt haar eigen kracht. Versterkt het zenuwgestel en de aanmaak van bloed en zorgt voor een heerlijk diepe ontspanning. De behandeling wordt afgesloten met een oliemassage van etherische olie.
Thaise Voetreflexmassage
Uniek aan deze behandeling is het gebruik van een speciaal massagestokje om de reflexpunten op de voetzool nog effectiever te stimuleren. Het voornaamste heilzame effect van de massage is ontspanning op lichamelijk en psychisch gebied. De behandeling van 60 minuten start met een ontspannend en reinigend voetbad met Thaise kruiden, daarna de voetreflexmassage met stokje en Thaise olie en tot slot een nek/schoudermassage.

French Pedicure
De teennagels worden voorzien van een verstevigende gel, inclusief wit randje. Met als resultaat prachtig verzorgde nagels die wekenlang meegaan.